Αμυγδαλιά

Εφαρμογές

Έγχυμα από φύλλα και άνθη αμυγδαλιάς ανακουφίζει από τον ξερό βήχα. Για τον κοκίτη χρησιμοποιείται και αφέψημα από φλούδες (τσάγαλα) αμυγδάλων. Αφού βράσει για 20 λεπτά στραγγίζεται καλά και πίνεται σε μικρές δόσεις (φλιτζανάκια) για τα παιδιά. Στο αφέψημα μπορεί να προστεθεί και γάλα. Το ίδιο αφέψημα χρησιμοποιήθηκε στη λαϊκή θεραπευτική για την υπερτροφία του προστάτη . Εντριβές με αμυγδαλέλαιο ωφελούν στις νευραλγίες , Το αμυγδαλέλαιο ωφελεί την επιδερμίδα,
Αν φάμε πολλά αμύγδαλα με τη φλούδα τους πιθανόν να μας προκαλέσουν ναυτία, δυσπεψία, φαγούρα ή εξανθήματα. Μπορούμε όμως να τα τρώμε αποφλοιωμένα .

πισω