Γκίνσενγκ

 

Εφαρμογές

Η χρήση του γκίνσενγκ μπορεί να γίνει με μάσηση της ρίζας του. Αφέψημα ρίζας παρασκευάζεται αν ρίξουμε ένα κουταλάκι σκόνη ρίζας σε ένα φλιτζάνι νερό. Το βράζουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά . Πίνουμε τρεις φορές τη μέρα. Η χρήση του γκίνσενγκ μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Μη χρησιμοποιείτε το γκίνσενγκ με καφέ γιατί επιταχύνει τη δράση της καφεΐνης στον οργανισμό και μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Η ρίζα ζαχαρώνεται και χρησιμοποιείται ως είδος φαρμακευτικού γλυκίσματος. Το γιαπωνέζικο γκίνσενγκ δε θεωρείται ότι είναι καλής ποιότητας. Η Κορέα εξάγει τσάι γκίνσενγκ , που είναι ευχάριστο, αλλά είναι αναμεμειγμένο με άλλα βότανα ώστε μειώνεται η δράση του

πισω