Κερασιά

Εφαρμογές

Αφέψημα κοτσανιών : Αφήνουμετα κοτσάνια, όταν είναι ξερά, για 12 ώρες στο νερό να μουσκέψουν και κατόπιν τα βράζουμε (100 γρ. κοτσάνια σε ένα λίτρο νερό για 10 λεπτά.). Πίνουμε ένα με δύο ποτήρια την ημέρα.Το πρώτο ποτήρι καλό είναι να πίνεται το πρωί με άδειο στομάχι.
Για το αδυνάτισμα συνιστάται μια δίαιτα με ένα κιλό κεράσια και ενάμισι κιλό γάλα την ημέρα για ένα μήνα .Αδυνατίζει χωρίς να εξασθενεί τον οργανισμό.Τα κεράσια χρησιμοποιούνται ακόμη στη ζαχαροπλαστική, για την παρασκευή ηδύποτων (τσέρι) και γλυκών.
Η ψίχα των κουκουτσιών της κερασιάς της μαχλέπιου Cerasus mahaleb είναι το λεγόμενο «μαχλέπι ή μαχλέμπι», το οποίο χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική.

πισω