Ζαφορα

Εφαρμογές

Η διαδικασία συλλογής του είναι ιδιαίτερα επίπονη και σχολαστική,αφούτατρίαμικράκοκκινωπά στίγματα του συλλέγονται με το χέρι από κάθε άνθος χωριστά και ενώ αυτό είναι ακόμα φρεσκοκομμένο. Απλώνονται σε δίσκους και ξεραίνονται σε φωτιά με ξυλάνθρακα. Από τα 75.000 άνθη προκύπτουν μόλις 450 γραμμάρια έντονα αρωματικού σαφράν. Το ακριβό αυτό δώρο της Ελληνικής φύσης μπορείτε να το αγοράσετε σε φακελάκια του 1/4 γραμμή σε μικρά γυάλινα βαζάκια και να το διατηρήσετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, αφού το χρώμα, το άρωμα και η γεύση του αλλοιώνονται εύκολα από το φως. Αγοράζετε πάντοτε στήμονες με χρώμα έντονο κίτρινο ή κόκκινο και να έχετε υπόψη σας ότι λόγω της υψηλής τιμής του κυκλοφορούν δεκάδες υποκατάστατα με κυριότερο τον «κουρκουμά» . Είναι προτιμότερο να αγοράσετε το γνήσιο σαφράν μια και η γεύση το χρώμα και το άρωμα του είναι σαφώς αναντικατάστατα και δεν χρειάζεστε μεγάλες ποσότητες μια και 1 -2 στήμονες αρκούν για να απολαύσετε αυτό το μοναδικό μπαχαρικό .

πισω